Selaković pozvao hrvatskog ministra u posjet Srbiji

Ministar vanjskih poslova Nikola Selaković razgovarao je s veleposlanikom Hrvatske Hidajetom Biščevićem, priopćeno je iz kabineta.
Selaković je u razgovoru istaknuo da od Srbije stoji otvoren poziv ministru vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordanu Grliću Radmanu da posjeti Srbiju i izrazio nadu da će ubrzo doći do tog posjeta.
Šef srpske diplomacije je konstatirao da su u proteklom periodu učinjeni važni koraci u pravcu relaksiranja odnosa između Srba i Hrvata, što će se pozitivno odraziti i na odnose dvije države.
Prema riječima Selakovića neophodno je da se odnosi Srbije i Hrvatske dodatno poboljšaju i unaprijede, čemu može pridonijeti intenziviranje političkog dijaloga i konstruktivan pristup rješavanju svih pitanja od zajedničkog interesa. Prema njegovim riječima ekonomija je oblast u kojoj dvije države bilježe primjere dobre suradnje.
Kada je riječ o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske u Hrvatskoj, Selaković je ponovio da su vrata svih institucija Srbije otvorena za predstavnike hrvatske manjine i da će biti nastavljene aktivnosti na unaprijeđenju životnih uvjeta u sredinama gdje živi hrvatska zajednica, izrazivši zainteresiranost Srbije za poboljšanje uvjeta života srpske zajednice u Hrvatskoj.