Seoske igre bez granica 2023.

Tradicijska manifestacija “Seoske igre bez granica” održat će se u nedjelju, u parku kod osnovne škole u selu Bikovo, s početkom u 8 sati.
Jednu ekipu čine kapiten i pet članova, ukupno šest natjecatelja po ekipi. Prijavljeno je 18 ekipa koje će se tijekom cijelog dana natjecati na poligonima inspiriranim seoskim motivima i rekvizitima koji su se nekada koristili, a i danas su prisutni na seoskim imanjima, a neki od njih su – slama, štule, đeram, praćke, kolica, traktori… Kao i prethodnih godina, osim ekipa iz Bikova i okolice, natjecatelji će biti i ekipe iz Zrenjanina, Novog Sada i Beograda.

U sklopu “Seoskih igara bez granica” pripremljen je program za naše najmlađe. U jutarnjim satima (9-12) djeca svih uzrasta imat će priliku isprobati razne igre, crtati i slikati, a osim toga bit će organizirano i jahanje koje će voditi Marko Tikvicki. Maja Cvijanov će tijekom dana biti zadužena za izradu tradicionalnih frizura – pletenica, za sve zainteresirane. Oni koji žele, moći će odigrati partiju šaha s Nikolom Skenderovićem. U poslijepodnevnim satima djecu očekuje natjecateljski dio.

I ove godine bit će postavljen humanitarni štand na kojem će se u suradnji sa Nurdorom prikupljati sredstva za djecu oboljelu od raka.

Za 19 sati zakazan je nastup benda “Zabranjeno sekiranje”.

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice