Snimanje Festivala bunjevački pisama u Subotici

Dvadeset i prvi Festival bunjevački pisama, baš kao i prošlogodišnji, bit će bez publike. Iz svima poznatih epidemioloških razloga Upravni odbor Hrvatske glazbene udruge Festival Bunjevački pisama, početkom devetog mjeseca donio je odluku kako će i ovogodišnji Festival biti snimljen i naknadno emitiran.
Budući da je festival natjecateljskog karaktera, nagrade neće izostati. Stručni žiri bira tri najbolje skladbe, najbolji aranžman i najboljeg debitanta, a dodjeljuju se i nagrade za najbolji tekst pjesme. Po riječima Vojislava Temunovića stručni žiri je sud donio temeljem studijskih snimaka, koje će i gledatelji moći poslušati. Također, Temunović je naglasio kako neće izostati niti nagrada publike, a gledatelji će moći glasovati putem SMS poruka sa svih srbijanskih mobilnih mreža sa sljedećim sadržajem »GL«, razmak, broj pjesme od 1 do 15, a poruku je potrebno poslati na broj 5555. Cijena poruke je 35 dinara.
Najbolja pjesma po mišljenju gledatelja bit će objavljena istu večer kada se zbroje svi glasovi, a nagrada će dobitniku biti uručena na godišnjem koncert HGU Festival bunjevački pisama, koji se planira za početak prosinca.
Festival je i ovoga puta snimao tim Zvonimira Sudarevića iz Udruge Cro media, a snimljeni CD s novim festivalskim pjesmama bit će promoviran i u prodaji krajem godine.

Foto: facebook stranica Festival bunjevački pisama