Vučić je završio posjet New Yorku

BEOGRAD – Obraćajući se svjetskim čelnicima u Ujedinjenim narodima, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić završio je danas popodne svoje prisustvo na 74. zasjedanju Generalne skupštine Svjetske organizacije.
U nedjelju, dok se čelnici iz cijelog svijeta okupljaju u New Yorku kako bi podijelili stavove o ključnim izazovima s kojima se svijet suočava pod okriljem Svjetske organizacije, srpska delegacija na čelu s predsjednikom Vučićem sastala se s predstavnicima oko 100 država članica UN-a.
Rezimirajući rezultate posjete, Vučić je izrazio uvjerenje da napor koji je srpska delegacija uložila da sasluša naše interese i stavove ne prođe nezapaženo i uzalud, te da će stvarni efekti tih razgovora biti vidljivi u narednom periodu u kojem će posjetiti neke od čelnika Srbije s kim je razgovarao u New Yorku i neke su ideje realizirane.
Ključna točka svih razgovora bilo je pitanje Kosova i Metohije, a američki i njemački dužnosnici ponavljali su u tim razgovorima da je Priština dužna ukinuti pristojbe i nastaviti dijalog Beograda i Prištine.