Dani slavonske šume u Našicama

Već dugi niz godina u Našicama se organizira festival Dani slavonske šume posvećen hrvatskim šumama. Devetnaesto izdanje festivala i ove je godine održano u prekrasnom središnjem našičkom parku u kojem se, bez obzira na kišu, skupilo nekoliko tisuća ljudi. Festival je počeo još u četvrtak, 5. rujna, a u subotu, 7., bio je središnji dan svih događanja. Gradonačelnik Josip Miletić na otvorenju je poželio dobrodošlicu te prigodnim riječima pozdravio sugrađane i goste.
Našice ove godine proslavljaju dva velika jubileja – 790 godina Grada Našica i 130 godina Hrvatskog kulturnog društva Lisinski, te su 19. Dani slavonske šume bili u znaku tih jubileja. Tim povodom je u petak u parku pored dvorca Pejačević održan koncert HKD-a Lisinski te vokalni koncert državnog ansambal Lado.
Tavankućani su tradicionalno, na poziv turističke zajednice iz Našica, gosti na Danima slavonske šume te su se HKPD Matija Gubec i Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame predstavili suvenirima od slame, degustacijom rakije kao i prezentacijom turističkih kapaciteta.