Dokumentarac o Festivalu uličnih svirača

U četvrtak, 10. prosinca je premijerno prikazan dokumentarni filma 20 godina Festivala uličnih svirača. Film je biti prikazan na službenoj Facebook stranici Festivala uličnih svirača.
U filmu govore Ida Prester iz benda Lollobrigida, Dušan Strajnić – Dukat iz Stray Dogg-a, Bojan Slačala iz benda Artan Lili, Miodrag Ninić iz VIS Limunade, kao i tim festivala Borislav Beljanski, Aleksandar Carić i Natali Beljanski Popović.
»Zbog epidemije koronavirusa, ove godine prvi put Novosađani nisu išli na festival, već je festival stigao do njih. Kroz simboličnih 20 nastupa širom grada, u 10 gradskih kvartova, Festival je ove godine iznenadio građane za svoj rođendan«, navodi se u najavi filma.
Festival uličnih svirača se inače održava krajem ljeta u Novom Sadu i okuplja glazbenike, plesače, kazališne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni sudionici.
Festival uličnih svirača svake godine godine za tri dana vidi više od 70.000 posjetitelja, a svi programi su, kao i oduvijek od osnivanja, besplatni.

Foto: Twitter @ulicnisviraci