Goran Karadžić imenovan za v. d. ravnatelja RTV-a

Upravni odbor Javne medijske ustanove Radiotelevizije Vojvodine donio je odluku da na mjesto v. d. ravnatelja te ustanove imenuje Gorana Karadžića. Kako je priopćeno iz te kuće, Karadžić, koji je dugogodišnji medijski radnik iz Novog Sada, za v. d. ravnatelja izabran je jednoglasno.

»Prije toga nitko od kandidata koji su konkurirali za mjesto ravnatelja nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu glasova članova Upravnog odbora«, dodaje se.

Ističe se i da je prethodno, na sjednici UO, »uz riječi zahvalnosti, a na osnovu danas podnijete neopozive ostavke«, dužnosti razriješen dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja József Klemm.

Goran Karadžić najpoznatiji je javnosti iz perioda kada je bio najprije zamjenik predsjednika Savjeta Republičke radiodifuzne agencije (RRA). Potom u svibnju 2014. izabran je za predsjednika Savjeta RRA, koje danas nosi naziv REM. Mandat mu je istekao u veljači 2016. godine.

Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, na smjeru menadžment u medijima. Novinarstvom se bavio više od 20 godina. Radio je u Glasu omladine, Stavu, Dnevniku, Euro preduzetniku, Statusu, Penzionerskim novinama, Novosadskom nedeljniku. Bio je glavni i odgovorni urednik Vojvođanskog magazina, piše Istinomer.

Od 2000. do kraja 2004. bio je na funkciji ravnatelja TV Apolo. Član je Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Krajem 2019. u Novom Sadu formirao je grupu građana Sasvim druga priča koja je sudjelovala na lokalnim izborima održanim u lipnju 2020. godine.