Jedinstvena naplata cestarine između Srbije i Hrvatske još nije počela

Objedinjena naplata cestarina na autocestama Srbije i Hrvatske trebala je početi 1. rujna, no kako neslužbeno doznajemo, još uvijek nije. Zašto nije i kada će upitali smo Javno poduzeće Putevi Srbije, no do zaključenja broja odgovor nismo dobili.

Kada sustav počne funkcionirati, vozači iz Srbije i Hrvatske, koji imaju ENC uređaj bez čekanja će prolaziti kroz naplatne kućice u obje zemlje.

Datum o početku jedinstvene naplate cestarine određen je ljetos tijekom potpisivanja Memoranduma o poslovnoj suradnji Javnog poduzeća Putevi Srbije i Hrvatske autoceste.

Svi oni koji imaju srpske oznake moći će bez problema prolaziti rampe u Hrvatskoj, a oni koji imaju hrvatske oznake moći će bez čekanja prolaziti rampe u Srbiji, rekao je ministar graditeljstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić nakon potpisivanja Memoranduma.

»Ovaj dokument pridonijet će boljoj suradnji dviju država, kao i nastavku dobre poslovne suradnje koju već imaju«, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, koji je nazočio potpisivanju Memoranduma.