Interetno festival

SUBOTICA – Punoljetni, 18. Interetno festival, bit će održan od 22. do 26. kolovoza, a tijekom festivalskih dana, na Gradskom trgu i u prostorijama Mađarskog kulturnog centra Népkör, folklornim nastupima će se predstaviti 950 izvođača i sudionika iz zemlje, kao i gostujućih zemalja.
Subotički trg bit će pretvoren u čaroban grad, takozvani – Etnopolis, koji okuplja veliki broj ljubitelja narodnih igara, iz svih krajeva svijeta. Ove godine, na petodnevnoj manifestaciji nastupiće 750 plesača, iz 23 domaće i sedam stranih plesnih skupina čiji sudionici dolaze iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije i Rusije. Više od 450 djece, pokazat će svoje umijeće na smotri mađarskih dječijih ansambala iz cijele Vojvodine, dok će 80 glazbenika zabavljati publiku svojim koncertima. Interetno festival, svečano će biti otvoren u petak, 23. kolovoza.
Festival je započeo kao jednodnevno događanje, a danas predstavlja značajnu kulturnu manifestaciju u čijoj organizaciji sudjeluje 100 volontera, i koju je za 18 godina postojanja posjetilo više od 250 tisuća ljudi. Uz festival je, kažu, stasala jedna generacija.
Šetajući Etnopolisom, pored glavnog programa, posetitelji će biti u prilici i pogledati vašar starih zanata s preko 100 izlagača, na čijim tezgama će se naći rukotvorine, gastronomski specijaliteti i razna vina. Program Festivala, pratit će i aktivnosti festivalskog Kluba, izložba radova Ex-Libris, igraonica na otvorenom Zlatna kapija, te brojni drugi programi koji se mogu videti na veb stranici www.interetno.net.