Klara Dulić Ševčić dobitnica Povelje uspješnosti Julija Benešića

Klara Dulić Ševčić iz Subotice jedna je od dobitnica ovogodišnje Povelje uspješnosti Julija Benešića koja se dodjeljuje mladim književnim kritičarima »za niz književnih kritika objavljenih u časopisima i zbornicima«. Povelja se dodjeluje u okviru manifestacije Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara.
Po vokaciji profesorica književnosti, Klara Dulić Ševčić suradnica je književnih časopisa Nova riječ i Klasje naših ravni iz Subotice. Autorica je pogovora za više knjiga vojvođansko-hrvatskih autora, a radove je objavljivala i u zborniku s Međunarodnog kroatističkog znanstvenog skupa u Pečuhu te Godišnjaku za znastvena istraživanja ZKVH-a.
Dulić Ševčić je nagrađena kao kritičarka koja djeluje izvan granica Republike Hrvatske, a Povelju uspješnosti Julija Benešića u konkurenciji književnih kritičara s područja Slavonije, Baranje i Srijema dobile su Kata Petrović, Sanja Šušnjara i Anita Tufekčić. Nagradu Julije Benešić za najbolju knjigu književne kritike dobio je Dragan Jurak za knjigu Život jahača u trenutku skoka konja preko prepone (Disput, 2020.).
Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara utemeljeni su 1998. a neki od ciljeva manifestacije su sagledavanje statusa književne kritike unutar hrvatske književnosti, umjetnosti i kulture uopće te poticanje i unaprjeđenje književne kritike u Hrvatskoj.
Zbog situacije izazvane koronavirusom, ovogodišnji Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara bit će održani u virtualnom izdanju, do kraja 2020. godine.