Kontinuirana potpora manjinskim listovima

Pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević uručila je u četvrtak, 11. veljače, ugovore za sufinanciranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalna vijeća, vrijedne 312 milijuna dinara.
Zahvaljujući na korektnom i profesionalnom radu, Milošević je istaknula da je informiranje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajanijih prioriteta Pokrajinske vlade i da su u prethodne četiri godine, od kada je aktualan njen sadašnji saziv, ova sredstva uvećana sa 264 milijuna na 312, sa željom i tendencijom da ona budu još veća.
Kako je navela, i danas su, kao i prethodnih godina, uručeni ugovori za 22 lista devet izdavačkih kuća – Mayar szó, Hét nap, Hlas ludu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.
Milošević je precizirala da je riječ o mjesečnim, tjednim i dnevnim novinama i da su ovi ugovori jedan od pokazatelja da Pokrajinska vlada preko resornog tajništva brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta, odnosno jezika, pisma i kulture.
Zato je, kako je istaknula, Pokrajinska vlada iskren partner i prijatelj u kontinuranom radu listova nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina i njihovih nacionalnih vijeća.
Predstavnici manjinskih listova zahvalili su se Pokrajinskoj vladi u ime svojih izdavačkih kuća, ističući da bi bez APV-a njihov opstanak bio ugrožen i da je zato upravo taj partnerski odnos države veoma bitan u očuvanju nacionalnog identiteta na ovim prostorima.