Nadbiskup Német čestitao novoimenovanom subotičkom biskupu Fazekasu

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. sc. Ladislav Német uputio je danas čestitku novoimenovanom subotičkom biskupu Ferencu Fazekasu, koju prenosimo u cijelosti sa stranice Beogradske nadbiskupije.

»Preuzvišeni gospodine,
novoimenovani biskupe Subotice,

predivna je činjenica, da ste na spomendan Blažene Djevice Marije od krunice i Vi „rođeni“ za biskupa – ordinarija slavnoga grada Subotice, koja svojom specifičnom poviješću govori više nego što možemo mi ljudi izreći svojim riječima. Svakako dolazim pred Vas u ime čitave Beogradske nadbiskupije i u svoje vlastito ime s iskrenim čestitkama i najboljim željama.

Sveti otac papa Franjo povjerio Vam je, dakle, brigu za mjesnu Crkvu, koja nosi u sebi veliko duhovno i kulturno bogatstvo te svestranu različitost. S Vama se sjedinjujemo i u molitvi da Vas Gospodin jača i nadahnjuje svojim Duhom Svetim, da bi i svećenici i Božji narod Subotičke biskupije mogao uvijek zahvaljivati što su upravo u Vama dobili pastira koji će ih, zagledan u Krista, voditi nasljedujući primjer Njegova blaga i ponizna Srca. u kojem je izvor i ogledalo našega spasenja i posvećenja.

Neka Ljubav koja Vas je pozvala bude Vašom snagom te podari uspjeh svim Vašim budućim plemenitim pastirskim nastojanjima u kojima Vam jamčimo molitvenu povezanost.

 

S bratskim pozdravima,

✠ Ladislav Nemet
beogradski nadbiskup i metropolit«