Narodni poslanik – koprodukcija subotičkog i pulskog kazališta

Prošloga je tjedna u Puli premijerno izvedena predstava Narodni poslanik, koprodukcija subotičkog Narodnog kazališta i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula. Čuveni satirični komad Branislava Nušića režirala je Snežana Trišić.

Po riječima redateljice Trišić, iako se u originalnoj Nušićevoj komediji radnja odvija u provinciji krajem 19. stoljeća, komad savršeno korespondira s vremenom u kojem živimo, »jer nismo daleko odmakli od probema koje je pisac obradio u svojim djelima«.

Ona je naglasila i kako je rad na predstavi bio veoma intenzivan i nadahnut, a tu je i sjajan glumački ansambl, pa je publika imala priliku vidjeti izuzetne glumačke bravure.

U predstavi igraju glumci subotičkog teatra: Milan Vejnović, Minja Peković, Ljubiša Ristović, Srđan Sekulić, Vladimir Grbić, Igor Greksa, mlade zagrebačke glumice Vini Jurčić i Irena Tereza Prpić te Luka Mihovilović iz pulskog INK-a, koji je nekadašnji član ansambla subotičkog teatra.

»Ovo nam je zaista bio odličan potez. Suradnja između kazališta u zemlji i regiji od izuzetnog je značaja za dobrobit kazališne umjetnosti u cjelini, jer različite kulturne i umjetničke tradicije omogućuju razmjenu iskustava i ideja, te obogaćuju kazališnu scenu. Poseban je doživljaj vidjeti kako naše glumce percipira publika u drugoj državi i ovo je bila prilika da pokažemo gdje smo i da podijelimo ono u čemu smo najbolji, kao i da vidimo kako to rade kolege«, kaže upravnik Narodnog kazališta Subotica Miloš Nikolić.

Predstava će u Subotici biti igrana na jesen. Nakon toga Narodni poslanik ostaje na repertoaru oba teatra.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama