NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU – PREPREKOVA JESEN 2023.

Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani iz Republike Srbije i Republike Hrvatske, te iz inozemstva, koji pišu na hrvatskom jeziku ili na nekom od njegovih dijalekata.

Tema priče je slobodna.

Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče se ne honoriraju.

Priče slati na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com pri čemu u rubrici „subject“ treba naznačiti PREPREKOVA JESEN 2023. – ime i prezime autora.

Rok za slanje priča je 7. kolovoza 2023. godine.

Uredništvo zbornika Preprekova jesen 2023. odabrat će najboije radove za istoimeni zbornik koji će biti tiskan u nakladi Udruge, te će tročlani žiri rangirati prve tri pripovijetke.

Na promociji Zbirke, predviđenoj za listopad 2023. godine, uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek”, tri prvoplasirane priče pročitat će nagrađeni autori.

Krešimir Tkalac, predsjednik HKUPD „Stanislav Preprek“

Ana Marija Kaluđerović, voditeljica Književnog kluba „Stanislav Preprek“

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice