Novi broj “Hrvatske riječi” na kioscima

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o intenzivnoj i rastućoj gospodarskoj suradnji Srbije i Hrvatske, unatoč, s druge strane, ne tako dobrim međudržavnim odnosima.
Tjednik piše i o infrastrukturnim uvjetima života u mjestima gdje Hrvati žive u značajnijem broju, a ovoga puta u fokusu su salaši Nenadić, Bezdanski put i Gradina u okolici Sombora.
»Hrvatska riječ« donosi i novi nastavak serijala o položaju i pravima nacionalnih manjina u Srbiji i Hrvatskoj, kao i izvješće s promocije knjige »Fragmenti – Izbor intervjua 2003. – 2022.« koja je tiskana u povodu 20. obljetnice od izlaska prvog broja obnovljene »Hrvatske riječi«.
Tu je i tekst koji se bavi temom sve učestalijih krađa nafte s poljoprivrednih imanja u okolici Subotice.
Također, možete saznati i kako je bilo na »Hrckovom maskenbalu« u Subotici, radionici posvećenoj vinima autohtonih hrvatskih sorti koja je održana u Surčinu, »Gupčevom balu« u Tavankutu te »Sremskoj kobasicijadi« u Šidu.
U ovotjednoj gospodarskoj rubrici, tjednik donosi priču o Mariju Duliću iz Subotice koji se bavi prijevozom robe, dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« možete pročitati tekst o povezivanju »svileni« marama u bunjevačkih Hrvatica.
U intervjuu za tjednik govori Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu.
Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).