Novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika Hrvatska riječ, koji izlazi u petak, 14. lipnja, među ostalim, najavljuje prijateljsku utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske, koja će biti odigrana u subotu, 15. lipnja u Tavankutu, a uz nju i sastanke političkih predstavnika dviju država. List se bavi temom srbijanske ekonomije koja, prema informacijama ureda Svjetske banke u Beogradu, ima mogućnosti za dvostruko veći rast od sadašnjeg, ali uz reforme koje će stvoriti uvjete za održiv gospodarski rast.
Tu je i tekst o međunarodnom projektu Erazmus+ pod nazivom »Manjinska mladinoteka« u kojem sudjeluje i HKPD Matija Gubec iz Tavankuta.
Možete pročitati više i o posljedicama obilnih oborina tijekom proteklog i početkom ovog mjeseca na oranične vrste, voće i povrtlarske biljne kulture, o predstavljenoj novoj knjizi UG Urbani Šokci: Šokci i bećarci te o boravku tavankutskih slamarki na Slamnikarskom sajmu u Domžalama u Sloveniji.
U intervjuu za tjednik govori ekološki proizvođač iz Koške kod Našica, Alojs Jug.
Uobičajeno, tu je i rubrika Širom Vojvodine u kojoj možete saznati više i o drugim zbivanjima iz života ovdašnjih Hrvata.
Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook stranici tjednika.