Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o najavljenom nastupu Baje Malog Knindže u Subotici, koji je izazvao polemiku u javnosti i čije je održavanje osudilo nekoliko političkih stranaka.

Tjednik piše i o svečanom prijemu za nove prvaše koji je održan u Subotici, kao i o Forumu mladih pripadnika hrvatskih manjina koji je ove godine održan u Pečuhu.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije a u ovom broju fokus je na projektima u kojima sudjeluju hrvatske udruge iz Vajske i Petrovaradina.

Nastavlja se serijal o iskustvima Hrvatske tijekom deset godina članstva u Europskoj uniji.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je Branku Bašiću iz Subotice koji se bavi građevinarstvom, dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« tjednik piše o nekadašnjim bunarima.

»Hrvatska riječ« donosi i tekstove o tradicionalnom, godišnjem skupu Kukujevčana, sedmoj obljetnici Hrvatske čitaonice »Fischer« iz Surčina, nogometnom susretu veterana FK »Mala Bosna«, »Fišijadi« u Belom Manastiru…

U intervjuu za tjednik govori Veljko Valentin Škorvaga, magistar muzičke umjetnosti i viši predavač, profesor tambure na akademiji u Zagrebu.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).