Organizirana hodočašća

Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

 

Organizira se zavjetno hodočašće bačkih Hrvata u Mariju Bistricu 23. i 24. rujna pod geslom »Usta Marija i pohita u Gorje«. Polazak je 23. rujna u jutarnjim satima: u 5,30 sati Marija Majka Crkve, u 5.45 sati crkva sv. Roka i u 6 sati je polazak ispred katedrale. U Aljmašu je stajanje i skupljanje ostalih autobusa, a hodočasnička Marijanska pobožnost je u 10 sati. Ide se i u Zagreb, a večernji program je u Mariji Bistrici. Sljedećeg dana, 24. rujna, je jutarnja sv. misa u 7.30 sati u Mariji Bistrici, a potom je odlazak u Ludbreg i povratak kući. Cijena puta sa smještajem je 6.000 dinara. Prijave se vrše isključivo osobno u župnom uredu sv. Terezije Avilske (Harambašićeva 7) Subotica. Kontakt osoba: župni vikar vlč. Damjan Pašić 063/176-18-32.

 

Hodočašće u Aljmaš

 

Hodočašće Gospi od Utočišta u Aljmašu organizira se uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna. Polazak je u 6 sati iz Subotice, a kako stoji u programu posjetit će se Franjevački samostan u Vukovaru, te će hodočasnici imati zajednički ručak. Dolazak u Aljmaš predviđen je u 14 sati, kada će uslijediti Križni put i Krunica, posjet Memorijalnom centru i prilika za svetu ispovijed. U 18.30 je sveta misa, a u 20 sati planirani povratak za Suboticu. Cijena puta koja obuhvaća sve navedeno je 25 eura. Prijave su moguće još danas, 1. rujna, kod vlč. Tomislava Vojnića Mijatova u župi sv. Jurja.

 

Hodočašće u Poljsku

 

Ove godine vjernici Subotičke biskupije hodočastit će i u Poljsku. Wadowice – Czestochowa Jasna Gora – Krakow. Polazak je 28. rujna, a povratak 1. listopada ove godine. U Wadowicama će se obići muzej obiteljske kuće sv. Ivana Pavla II. i bazilika Prikazanja Blažene Djevice Marije, te Wieliczka – rudnik soli i kapela Ivana Pavla II. U Krakowu će biti obilazak središta grada s vodičem (Bazilika Mariacka, katedrala Vavel). Također, obići će se i Czestochowa Jasna Gora – samostan Pavlina i svetište Crne Gospe. Cijena od 255 eura je formirana po broju putnika. Prijave i informacije se mogu dobiti kod župnika župe Marija Majka Crkve preč. Željka Šipeka.