Pravilnik za narednu školsku godinu

NOVI SAD – Da je školska godina gotova, znamo svi, a najbolje đaci, koji su ovaj momenat dugo čekali. Iako je ljetni odmor tek počeo, ima onih koji misle već i na sljedeću školsku godinu. Stoga je potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyilas donio je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2019./2020. godinu. Pravilnici su donijeti na temelju pozitivnog mišljenja Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.
Kako bi znali planirati vaš odmor, evo podataka: sljedeća školska godina u pokrajini početi će u ponedjeljak, 2. rujna, a prvo polugođe će trajati do 23. prosinca, zaključno s ponedjeljkom. Nakon toga slijedi zimski raspust, a drugo polugođe počinje u srijedu, 15. siječnja 2020. godine.
Kada će naredna školska godina završiti ovisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih škola neće imati ni jednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati dvije, i to 16. prosinca i 18. siječnja.
Kao što možete vidjeti, prilikom izrade pravilnika poštovane su specifičnosti AP Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina, kao i vjerskih zajednica koje žive na ovom području.