Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvata iz Republike Srbije

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog nacionalnog Vijeća u Republici Srbiji, predsjednicu Jasnu Vojnić i dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog Vijeća za Suboticu Ladislava Suknovića, te predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.

Predstavnici HNV-a i DSHV-a upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promicanja prava Hrvata u Republici Srbiji, kao i s uvjetima u kojima djeluju te problemima s kojima se susreću.

Predsjednik Milanović podržao je njihov rad, a u razgovoru istaknuo kako očekuje da će se standardi koje Republika Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promicanju prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Republici Srbiji. Predsjednik Milanović izrazio je spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Republici Srbiji i na taj način potvrdi brigu Republike Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi. U razgovoru s predstavnicima HNV-a i DSHV-a Predsjednik Republike je podsjetio kako je poštivanje prava i zaštita nacionalnih manjina bio i ostao važan kriterij na putu prema članstvu u Europskoj uniji.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek