Predstavlajnje knjige “Via Pula“

U rezidenciji Republike Hrvatske u Beogradu, dana 20.11. 2019. godine održano je predstavljanje knjige Dragana Velikića, naziva “Via Pula”, roman koji su objavili Meandar Media, Zagreb i Ex Libris, Rijeka.
Veleposlanik Republike Hrvatske Nj.E, gospodin Gordan Bakota u uvodnoj riječi pozdravio je nazočne među kojima je bilo mnogo novinara i književnika.
“Ovo je veoma bitan momenat i za mene za i Hrvatsku, kada se nalazimo pred predsjedavanje EU, kad možemo predstaviti jednog velikog prijatelja, jedne snažne spone Hrvatske i Srbije Dragana Velikića i njegovog fascinantnog izdanja Via Pula, koji je za mene posebno bitan jer sam ja tu knjigu čitao još davnih 90tih godina. Jednu emocionalnu knjigu koja je za mene jest emocija koja po meni spaja naša dva naroda, naše dvije zemlje.
Napisati djelo o Puli, gradu koji je specifičan, poseban koji po meni unutar Hrvatske i širih regionalnih okvira je zaista nešto posebno. To je onaj grad jedne posebne emocije, posebnog šarma, nešto što povezuje jednu srednjeeuropsku dimenziju, mediteransku dimenziju…to je Dragan fantastično opisao.
Za mene jako emotivna stvar da Dragan Velikić može ovdje u rezidenciji predstaviti novo izdanje knjige na hrvatskom jeziku, nešto što je do sada nepoznato u našem prostoru i posebno se zahvaljujem Izdavaču, dakle, to je zaista nešto što zaslužuje sa naše strane promociju ove knjige i da svi uživamo u jednoj divnoj večeri koja nas povezuje upravo sada kada to povezivanje nam treba više nego ikada.”

Nakon obraćanja veleposlanika nazočnima, dao je riječ gospodinu Draganu Velikiću nakon kojeg se obratio i Branko Čegec, književnik i izdavač knjige u ime Meandar Media iz Zagreba.
O samom romanu govorili su još Tamara Krstić i Ivan Milenković.

Ovo je bilo prvo predstavljanje neke knjige u diplomatskom prostoru čime je ukazana posebna čast autoru.