Ruži Silađev nagrada Općine Apatin

Najznačajniju nagradu Općine Apatin, nagradu 24. oktobar ove godine dobila je Ruža Silađev, književnica iz Sonte, kojoj je ova nagrada uručena za doprinos u književnom radu.
»Prvo sam bila iznenađena što sam uopće predložena za ovu nagradu, a drugo iznenađenje je bilo je što su prijedlog podržali mnogi književnici, znanstvenici, društveni djelatnici. Ovo nije samo moja nagrada, jer su ovu nagradu zaslužili i Hrvati Šokci iz Sonte koji virno čuvu svoju tradiciju i svoju rič«, kazala je nakon uručenja nagrade Ruža Silađev.
Nju su za općinsko priznanje preložili publicist i novinar iz Apatina Tomislav Šimunović, ravnatelj apatinske gimnazije i stručne škole Nikola Tesla Milan Dražić, ravnateljica apatinske Narodne biblioteke Miodrag Borisavljević Branka Vejin, urednik dramskog programa općinskog Kulturnog centra Dušan Gladić, dr. sc. prof. Milana Černelić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, književna kritičarka i povjesničarka iz Novog Sada dr. Dragana Todoreskov, redoviti profestor Sveučilišta u Novom Sadu dr. sc. Vladimir Stojanović, master ekologije i etnograf iz Novog Sada dr. Emil Ruppa, književnice Dušica Mrđenović iz Prigrevice i Branka Dačević iz Novog Sada, te Društvo rusko-srpskog prijateljstva Resurs Novi Sad.