Susret dviju manjina

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov susreo se u Subotici s Miloradom Pupovcem, čelnikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), zastupnikom u Hrvatskom saboru i predsjednikom Srpskog narodnog veća (SNV). Susret je u subotu, 15. lipnja, upriličen u povodu nogometne utakmice između reprezentacije Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, koja je kasnije tijekom dana odigrana na nogometnom terenu u Tavankutu.

Nakon razgovora u prostoru DSHV-a upućena je zajednička poruka dvojice lidera da je unaprjeđenje srbijansko-hrvatskih odnosa važno za razumijevanje i suradnju dvaju naroda.
Pupovac je istaknuo kako je jedan od ciljeva sastanka pokazati na primjeru kontinuirane i uspješne suradnje mogućnost popravljanja komunikacije i obnove i gradnje povjerenja.
“Usprkos relativno dugom i velikom zastoju u odnosima dvaju država, mi kao predstavnici dvije manjinske zajednice uspeli smo na najvišoj razini nastaviti razgovore o međusobnoj do sada veoma uspješnoj suradnji”, rekao je Tomislav Žigmanov.
Milorad Pupovac razgovarao je i s čelništvom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić.