Tenisači teniskih klubova »Vinkovci« i »Spartak« u posjetu Hrvatskom domu – Matici

U okviru obilježavanja jubilarne desetogodišnje prekogranične suradnje 14.10. održan je sporski susret između subotičkog TK-a »Spartak« i vinkovačkog TK-a »Vinkovci«. Tim povodom tenisači iz Vinkovaca boravili su u Subotici dva dana, među ostalim, posjetili su i Hrvatski dom – Maticu, sjedište hrvatskih institucija.

Goste, među kojima su bili i subotički tenisači, u ime domaćina primili su ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov, predsjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća u RS Karolina Bašić i ravnatelj NIU-a »Hrvatska riječ« Ladislav Suknović, koji su ih upoznali s aktivnostima, pravima i položajem hrvatske manjine u Srbiji, s radom HNV-a i »Hrvatske riječi« te skupa s njima obišli Maticu i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Zamjenik predsjednika TK-a »Vinkovci« Pera Šimić, koji je četiri godine bio predsjednik kluba, a sada je regionalni predsjednik Slavonije, Baranje i Srijema, te član Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza, ovom je prigodom istaknuo kako je TK Spartak perjanica tenisa ne samo u Vojvodini, već i šire, te naglasaio i da je TK Vinkovci s devet vanjskih terena i četiri terena u sportskoj dvorani najveći teniski klub u Hrvatskoj.

Predsjednik TK-a »Spartak« Milan Vučković je rekao kako se ova suradnja odvijala prije svega kao sportsko druženje, a ne natjecanje te kako se došlo do nivoa pravog, iskrenog prijateljstva.

»Mislim da je ovo jedna od dugovječnijih suradnji između Srbije i Hrvatske, koja traje i koja se produbljuje. Posljednji put kad smo bili u Vinkovcima osjećali smo se bolje nego kod kuće. Budući da ovi susreti traju već ovoliko, smatrao sam da s njima trebaju biti upoznati i HNV i gradonačelnik Subotice, a sve je to uvod u sljedeću godinu kada će Subotica biti Europski grad sporta, a Vukovarsko-srijemska županija je Europski region sporta«, naveo je Vučković.

Na poziv TK-a »Spartak« ovo je prvi put da su u Subotici boravile tenisačice iz Vinkovaca, a svoje zadovoljstvo tim je povodom izrazila Sandra Klajić koja tenis igra 16 godina.