Tibor Lazar: VITAMIN, PROTEIN, KOKAIN – Otvaranje izložbe

Otvorenje samostalne izložbe Tibora Lazara pod nazivom “Vitamin, protein, kokain” održat će se u Suvremenoj galeriji Subotica u petak, 11. rujna 2020. u 19 sati.

Umjetnost Tibora Lazara usko je povezana s vojvođanskim krajem i njegovom prošlošću. U svojim umjetničkim istraživanjima bavi se arhitekturom s prijelaza stoljeća i duhom tog vremena, koji je ostavio veliki trag na identitetu našega kraja. Transformira i reinterpretira rekvizite koji nisu krasili samo vanjštinu, već i unutrašnjost građanskih domova. Jezikom suvremene umjetnosti Lazar ukazuje na paralele dva puta, poigrava se kanonima prošlosti, koje promatra iz daljine. U njegovim se djelima ujedinjuju prošlost i sadašnjost, susreću se dva potpuno različita svijeta. Privremene analogije i društvene promjene koje se u međuvremenu događaju pitanja su kojima se umjetnik bavi, a u svoja djela uključuje prepoznatljive elemente popularne kulture i ulične umjetnosti.
Izložba će predstaviti slike, kolaže i predmete-instalacije. Otvaranje izložbe upotpunit će nastupi glumaca subotičkog Narodnog pozorišta, kao i ambijentalna glazba Wb Forty–one-a.
Molimo posjetitelje koji će prisustvovati otvorenju izložbe da nose zaštitne maske i poštuju propisane mjere zaštite.