Smotra dječjih pjevača i zborova

Smotra dječjih pjevača i zborova, koja je premijerno prikazana 6. rujna, ostat će zapamćena kao »posebna«. S obzirom na svima poznatu situaciju i učestalo mijenjanje epidemioloških mjera, članovi Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevački pisama ovogodišnju Smotru, XVI. po redu održali su – online.
Iako je bila drugačija za gledatelje, Smotra se nije promijenila po svom osnovnom načelu, tako su kao i dosadašnjih godina sudjelovali vokalni solisti – učenici osnovne škole, pa i vrtića, a sve izvođače pratio je Dječji tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama pod ravnanjem prof. Mire Temunović.
Smotri su prethodili dani vježbanja, sviranja, proba, te ovoga puta i studijska snimanja kako orkestra tako i solista ponaosob. Ono što su gledatelji imali proliku vidjeti snimljeno je na Etno-salašu Balažević u Tavankutu. Bilo je sve to jedno novo iskustvo, kako za soliste, tako i za tamburaše.
»Djeca su se pripremala i čekala nastup, te jednostavno nismo mogli dozvoliti da dođemo u situaciju da Smotru ne možemo održati. Naši izvođači limitirani su osnovnom školom, i solisti koji su osmi razred, po našem pravilniku, više ne bi mogli nastupati na Smotri«, kaže dopredsjednik HGU Festival bunjevački pisama Vojislav Temunović.
Iako drugačija, ovogodišnja Smotra ima i prednosti, ono što su djeca izdvojila jeste da nisu imali toliku tremu jer su znali da ako netko i pogriješi mogu ponoviti, a drugo što je svima bilo zanimljivo jeste da ovoga puta i oni sami mogu gledati Smotru preko malih ekrana u isto vrijeme kada i drugi. Ovome možemo dodati i podatak da se ova Smotra može u cijelosti pogledati kad god poželite i to na YouTube kanalu HGU Festival Bunjevački pisama.

Foto: Facebook stranica Festival Bunjevački pisama