Više od 200 polaznika prošlo je stručno usavršavanje “Mogućnosti financiranja putem EU fondova”

Ove godine završeni su stručni treninzi „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ namijenjeni nevladinim organizacijama iz područja kulture, slobodnim umjetnicima i kulturnim radnicima, u organizaciji Zaklade „Novi Sad – Europska prijestolnica kulture“ i Fonda „Europski poslovi“ AP Vojvodine.
Tijekom tri godine otkako su realizirani, ovim je treninzima prisustvovalo 200 polaznika, predstavnika umjetničke scene i kreativnih industrija. Do sada je iz projekata EU iz sredstava EU izdvojeno tri milijuna eura za projekte novosadskih organizacija koji se provode na inicijativu i u suradnji sa Zakladom “Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture”.
Glavni cilj treninga bio je omogućiti sudionicima da samostalno formuliraju prijedloge projekata i strateški ih pozicioniraju unutar definiranih prioriteta i mjera, kao i financijskih ograničenja. Tijekom treninga sudionici su imali priliku razviti vještine i stavove potrebne za aktivnu ulogu u razvoju i provedbi projekata na lokalnoj i regionalnoj razini.
Treninzi predstavljaju nastavak suradnje Zaklade „Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture“ s neovisnom i neinstitucionalnom umjetničkom scenom na teritoriji Novog Sada, kao i rad na razvojnim procesima kroz edukaciju o financiranju iz EU-a te postupke prijave i pisanja projekata.