Više od 930.000 prijavljenih za umirovljeničku karticu

Za umirovljeničku karticu do sada se prijavilo više od 930 tisuća korisnika, ali se taj podatak mijenja iz minuta u minitu, izjavio je za Tanjug zamjenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević.

Proces prijave korisnika nije ograničen i svi koji se do sada nisu prijavili mogu u svakom momentu podnijeti prijavu.

Milošević je dodao da je postupak prijave maksimalno pojednostavljen i da se provodi elektronski, s kućnog računara ili mobilnog telefona ili u filijali i službi Fonda PIO, na šalterima Banke Poštanska štedionica i JP Pošta Srbije.

On je za Tanjug naveo da je potrebno pristupiti sajtu Fonda www.pio.rs i da je na naslovnoj strani baner za prijavu, u koji se unosi jedinstveni matični broj i broj telefona ili mail adresa.

Sistem odmah potvrđuje je li prijava prihvaćena, a nakon toga korisnici mogu očekivati poruku na telefonu da dođu po svoju karticu kada bude izrađena.

Dodao je da je pokrenut postupak pripreme za kućnu dostavu kartica, kako bi svi korisnici koji ne mogu doći u filijalu Fonda dobili karticu na kućnu adresu, uz obavezu da potpišu suglasnost i dostave Fondu PIO, kako bi im kartica bila aktivirana, prenosi Tanjug.