Vojvođanski front u Srijemskoj Mitrovici

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će ta stranka, kao i koalicija regionalnih i manjinskih stranaka Vojvođanski front kojoj pripada i LSV, formirati Europski blok kako bi aktualni režim u Srbiji imao pravu alternativu.
»Formirat ćemo u Srbiji Europski blok sa svima koji se hoće boriti za Europu, sa svima koji imaju ideju da je život u Europi ipak život vredniji života nego biti ruska gubernija. Formirat ćemo ga zato da bi ovaj režim imao pravu alternativu«, rekao je Čanak na tribini Vojvođanskog fronta u Sremskoj Mitrovici, prenosi dnevni list Danas.
Dodao je da se predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić »ne može zaobići zdesna«, već se mora pobijediti »boljom idejom i pokazivanjem da možemo bolje«.
Vojvodina je devastirana, manje od šest posto površine je pod šumama, kanali su zagađeni, a rezerve nafte i plina ispražnjene, rekao je Čanak.
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov rekao je: »Prije nekoliko dana su u Novom Slankamenu razbijeni prozori i oštećena vrata na Hrvatskom domu, preksinoć je osuđeni ratni zločinac na jednoj promociji knjige ne samo verbalno nego i uz nasilje pokušao posvjedočiti da još uvijek u Srbiji i takvi ljudi mogu činiti što hoće s vrlo snažnim porukama koje nisu dobre kada su u pitanju pripadnici hrvatske zajednice«, naveo je Žigmanov.
Predsjednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da se Vojvodina mora probuditi, jer je to jedini način na koji se može zaustaviti njeno propadanje.