Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU »Hrvatska riječ« predstavili svoja najnovija izdanja na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU »Hrvatska riječ«predstavili su danas svoja najnovija izdanja na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kao najznačajnijoj regionalnog manifestaciji vezanoj uz knjigu i nakladništvo.

ZKVH je predstavio ediciju »Izabrana djela Balinta Vujkova« koju zajednički objavljuju Zavod i Hrvatska čitaonica Subotica.

Do sada je tiskano sedam knjiga (bajke, pripovijetke i basne) a najnovija knjiga nosi naziv »Resto i Tumač«.

O ediciji su govorili Zlatko Romić koji je sačinio izbor priča i predsjednica Organizacijskog odbora Dana Balinta Vujkova Katarina Čeliković. Moderatorica je bila Senka Davčik.

NIU »Hrvatska riječ« predstavila je svoje najnovije izdanje – knjigu poezije Željke Zelić Nedeljković »Ravničarska elegija«.

Osim autorice, u predstavljanju su sudjelovali: urednica knjige Nevena Baštovanović i član Nakladničkog vijeća NIU »Hrvatska riječ« Davor Bašić Palković.

Predstavljanje dvaju nakladnika održano je potporom Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

66. međunarodni beogradski Sajam knjiga otvoren je u petak, 21. listopada i traje do iduće nedjelje, 29. listopada.