19. Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova

Organizacijski odbor 19. po redu Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova odlučio je ovu, gotovo dva desetljeća dugu, najveću književnu manifestaciju u ovdašnjih Hrvata, organizirati poštujući i prateći preporuke i mjere svih nadležnih tijela u vezi s epidemiološkim mjerama zaštite od širenja zaraze koronavirusa. Tako će se ova priredba održati u više dana na više lokacija i na različite, sada prikladne načine uz veći broj suorganizatora za različite vrste publike i sudionika.
Dane hrvatske knjige i riječi otvorioje 26. rujna stručni skup za prosvjetne djelatnike pod nazivom »Organizacija rada tijekom izvanrednog stanja u odgojno-obrazovnim i obrazovno-odgojnim ustanovama« u prostorijama Etno-salaša Balažević u Tavankutu. O aktualnoj temi govoriloje sedam predavača, a program je organizirala Fondacija za razvoj hrvatske zajednice u Srbiji Cro- Fond i Odbor HNV-a za obrazovanje.
Organizacijski odbor i ove godine predstavit će dvije nove knjige, Pripovitke u ediciji Izabrana djela Balinta Vujkova i zbornik radova s prošlogodišnjeg međunarodnog znanstveno-stručnog skupa.Manifestaciju podržaju Ministarstvo kulture i informiranja Republike Srbije, Grad Subotica, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.