Stručni skup u Tavankutu

Stručni skup pod nazivom „Organizacija rada tijekom izvanrednog stanja u odgojno-obrazovnim i obrazovno-odgojnim ustanovama“ u okviru manifestacije Dani hrvatske knjige i riječi održan je u subotu 26. rujna u OŠ „Matija Gubec“, nakon čega je uslijedila svečana večera u prostorijama Etno-salaša „Balažević“ u Tavankutu. Organizatori su bili Fondacija za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Cro-Fond“ u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem u Republici Srbiji i Hrvatskim prosvjetnim društvom „Bela Gabrić“.
Stručni skup je akreditiran kao savjetovanje u Pedagoškom zavodu Vojvodine, a bio je namijenjen odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima koji rade u osnovnim i srednjim školama. Po završetku izlaganja predavača, bile su otvorene diskusije odnosno konstruktivan dijalog gdje je bilo prilike da polaznici razmjene dosadašnja iskustva.
Prema riječima predsjednice Odbora za obrazovanje HNV-a Margarete Uršal, izravnu nastavu nikada ne može zamijeniti online nastava, jer kako kaže „živu riječ nastavnika te kontakt između nastavnika i učenika u učionici, ne može zamijeniti tehnologija i online prezentacije.“ „Međutim, mi se moramo snalaziti i ja vjerujem da nastavnici daju svoj maksimum da bi takva nastava bila što kvalitetnija,“ dodaje Uršal.