APV uložio u preradu voća, povrća i cvijeća

NOVI SAD – »Za protekle tri godine izvršili smo konsolidaciju pokrajinskih javnih financija, iz kojih iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava za razvoj poljoprivrede i za konkretne subvencije«, rekao je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom dodjele ugovora za sufinanciranje ovih investicija.
Radi se o ugovorima za 142 poljoprivredna gospodarstva čija je ukupna vrijednost veća od 227 milijuna dinara, od čega je učešće pokrajinskog tajništva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 127 milijuna dinara.
»Zajedno s vama, nositeljima poljoprivrednih gospodarstava ulažemo u nove tehnološke linije, novu opremu i nove strojeve za preradu voća, povrća i cvijeća. Očekuje nas i nabava opreme za berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, strojevi za ubiranje usjeva, solarnog panel sustava s pratećom opremom za pokretnje crpki za navodnjavanje, opreme za čišćenje i pranje proizvoda kao i nove linije za pakiranje i obilježavanje proizvoda«, kazao je Mirović.
Pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da je ova Pokrajinska vlada opredjelila tri puta više sredstava nego prethodna.
»To jasno govori da je neophodno dodatno subvencionirati ulaganje u ovu vrstu opreme, jer je ova natječajna linija od izuzetnog značaja«, kazao je Radojević.
Od 1. srpnja 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila je ukupno više od 19,5 milijardi dinara u mjere agrara, vodoprivrede i u područje šumarstva i razvoja lovstva.