Blagoslov početka radova na izgradnji vrtića »Anđeli čuvari« u Tavankutu

Blagoslov početka radova na izgradnji vrtića »Anđeli čuvari« u Tavankutu bit će obilježen svečanim programom u ponedjeljak, 2. listopada.

Ovim je povodom najavljeno prisustvo visokih hrvatskih dužnosnika – ministra znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovana Fuchsa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa, te savjetnika s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu u spomenutom uredu Milana Bošnjaka.

U okviru programa, u Hrvatskom domu – Matici bit će održan sastanak predstavnika triju hrvatskih institucija – HNV-a, ZKVH-a i NIU-a »Hrvatska riječ« s predstavnicima Središnjeg državnog ureda i s predstavicima Crkve uključenim u projekt izgradnje vrtića, nakon čega će biti upriličen obilazak Hrvatskog doma i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Svečani program bit će održan u dvorištu Župe Presvetog Srca Isusova u Tavankutu, s početkom u 17 sati, gdje je planirano obraćanje predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasne Vojnić, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije Tomislava Žigmanova i ministra znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovana Fuchsa.

Ovom je prigodom planirano da ministar Fuchs skupa s predsjednicom Vojnić posadi drvo ispred objekta vrtića koje će simbolizirati kapitalni projekt Vlade Republike Hrvatske pod nazivom »Rasti gdje si posijan«, kao i početak novog rasta i života mjesne i sveukupne hrvatske zajednice u Republici Srbiji.