Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ« među ostalim, piše o svrstavanju stranaka pred izbore koji se najavljuju za ožujak, kao i o dobroj suradnji ovdašnjih Hrvata s mjestima i institucijama u Požeško-slavonskoj županiji.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje a u ovom broju fokus je na projektima koji se tiču Katoličkog društva »Ivan Antunović« iz Subotice te župa u Rumi i Žedniku.

Tjednik nastavlja serijal tekstova o odnosima Srbije i Europske unije, kao i o pitanjima vezanim za proces pristupanja. Također, bavi se i znanstvenim pogledom na kulturnu baštinu šokačkih Hrvata u Podunavlju.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je obitelji Kovač koja se u Monoštoru bavi turizmom, dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« tjednik piše o rijetkom jubileju – 60 godina braka Marka i Đule Tonković iz Subotice.

Među ostalim, možete saznati i kako je na ovogodišnjem Festivalu bunjevački pisama u Subotici, Jesenjem prelu u Surčinu, Gastrofestu u Maloj Bosni…

U intervjuu za tjednik govori prof. dr. sc. Rade Veljanovski, autor brojnih knjiga i radova o novinarstvu i medijima.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).