Koncert prigodom proslave Radosne Gospe

Blagdan Radosne Gospe, čiji se milosni lik, prenijet iz postojbine šokačkih Hrvata prije 335 godina, čuva i štuje u prostorijama franjevačkoga samostana u Baču, proslavljen je 4. listopada u franjevačkoj crkvi Uznesena Marijina u Baču. Misu je predvodio bački župnik i dekan preč. Josip Štefković. U prostoru crkve je realiziran i projekt Mješovitog zbora „Santa Maria“ koji nosi naziv „In musica veritas“, u obliku koji je bio adaptiran epidemiološkoj situaciji.
Ordinarij mise N. Paolettia izveo je zbor župe sv. Jurja iz Vajske, te domaći zbor „Santa Maria“ iz Bača, kojima je ravnao David Betran, a za orguljama je bio mo. Miroslav Stantić. Nakon mise kamerni zbor Collegium Musicum Catholicum iz Subotice, kojim je ravnao Stantić, izveo je repertoar koji je, osim tri skladbe Albe Vidakovića, sadržao i one Asića, Buxtehude, Fosićeve, Grgata, te dvije gregorijanske skladbe i jednu glagoljašku. Zbor iz Subotice na orguljama je pratio Kornelije Vizin, izvevši i jednu solo dionicu.
Redovitim radom sa zborom vajštanske župe, Bertran (i) ovim projektom jača glazbenu scenu Bača, a nastupi u autentičnom prostoru starodrevne franjevačke crkve, uz renomirane goste, doprinose njezinoj stabilizaciji i promidžbi, koja zavrijeđuje pozornost daleko širih krugova ljubitelja glazbe i organizatora glazbenih događanja.