Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci

Program prvoga dana Urbanih Šokaca održan je u prostorijama Stare pekare na Tvrđi u Osijeku.

U pozdravnim riječima organizator, predsjednik Šokačke grane Osijek Goran Đaković istaknuo je važnost okruglog stola koji je ove godine napunio punoljetstvo, s obzirom na to da se održava osamnaesti put.

»Svaki puta naučimo nešto novo. U biti, nije to novo nego se podsjetimo na neke stvari koje polako zaboravljamo. Upravo je vrijednost u tome što sve to ostavljamo zapisano budućim generacijama. Ovo što mi danas doživljavamo, vidimo, pitanje je za 10, 20, 50 godina hoće li to imati tko prenijeti ako se to ne zapiše«, rekao je Đaković.

Prije MOS-a otvorena je izložba fotografija subotičkoga fotografa Augustina Jurige Lica Bačke. Izložbu je otvorila v. d. ravnateljice ZKVH-a Katarina Čeliković, a prisustvovao je i sam autor.

Juriga je iskazao veliko zadovoljstvo ambijentom u kojemu je izložba postavljena. Prostor je to nedavno obnovljene autro-ugarske vojne pekare u kojemu fotografije nisu okačene galerijski, što se Jurigi veoma svidjelo. Svidjelo mu se, kako je rekao, i što ima izložbu u Osijeku, gradu za koji ga vežu lijepe uspomene.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama