Multimedijski performans, predstava, izložbe, filmovi otvorili su treći Kaleidoskop kulture

Audio-vizualna predstava u kojoj se isprepliću različite vrste umjetnosti je na Bulevaru Despota Stefana, na vanjskom pročelju Tvornice, otvorila treći Kaleidoskop kulture.
Ova neobična izvedba ispričala je priču o evoluciji nekadašnjeg Velikog Limana, od prostora industrijske i zanatske proizvodnje do mjesta kulturne produkcije, kombinirajući različite linije scenskog dizajna, poput svjetlosnog i video dizajna, scenografsko rješenje, glazbu, scenski pokret, ali i kinetičku instalaciju “Wirefull”, stvorena u odnosu na prostor nekadašnjeg velikog Limana. Kombinacija različitih vrsta umjetnosti uvertira je u pet tjedana izvanrednog kulturnog programa, ali i građanima je pružila priliku da sami odaberu svoj kaleidoskop kulture.
Na bivšem području Velikog Limana, budućem kreativnom okrugu, publika je sinoć imala priliku uživati ​​u predstavi „Anne Frank“ kazališta Šabac, ispred Lancare, u projekciji filma „Poseban tretman“, u okviru filmskog festivala „Rekonstrukcija“. Također, otvorene su i četiri izložbe – “Otvoreni atelje” Tadije Jančića, Petra Mirkovića i Borisa Lukića, izložba “Veliki Liman: narativi naslijeđenog prostora” PDP konferencija, “Priče iz radionice” Bojana Đurišića, kao i izložba studenata Odsjeka za umjetnost i dizajn tehničkih nauka u Novom Sadu. Svi zaintrigirani, mogli su uživati ​​i u virtualnoj turneji između Menze i Lancare.

Četiri dana otvaranja najavljuju pet bogatih tjedana kulturnih događanja, ali i otvorenu platformu za stvaranje kulturno-umjetničkih programa na području nekadašnjeg Velikog Limana.
Kaleidoskop kulture cjelogodišnji je projekt kulture zajednice koji kroz različite procese okuplja umjetnike, kulturne institucije, nevladine organizacije, građane i posjetitelje kako bi krajem ljeta predstavili prostore i programe u cijelom gradu, promičući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.
Svečano otvorenje Kaleidoskopa kulture 2020: https://youtu.be/NVHBbXVKY28

Foto: Ceremonija otvaranja Kaleidoskop kulture – V. Veličković