Nastavak suradnje s ICARUS-om

S novim aktivnostima i projektima ICARUS Hrvatska te suradnjom i umrežavanjem upoznala je djelatnike ZKVH-a Vlatka Lemić, predsjednica ove organizacije prigodom nedavnog posjeta Zavodu. Ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov zahvalio je na dugogodišnjoj suradnji koja je, kako kaže, urodila kvalitetnim projektima poput topoteke Baština Hrvata u Srbiji koju vodi tajnik Zavoda Josip Bako.

Ovom je prigodom bilo riječi i o suradnji na podizanju svijesti o kulturnoj baštini i njezinom istraživanju, o razmjeni dobrih praksi u prezentaciji kulturne baštine te o razvoju novih edukacijskih modela i digitalnih baštinskih sadržaja. Do sada su određeni sadržaji zastupljeni na mrežnoj stranici ZKVH-a već ušli na platformu znameniti.hr a cilj je proširiti ove sadržaje. Stručna suradnica Zavoda Katarina Čeliković je predstavila izazove s kojima se Zavod suočava u obradi knjižne i arhivske građe, u čemu će se suradnja intezivirati.

Potpora za realizaciju projekta: Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice