Natječaj za najlipšu pismu na ikavici

Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor Stanišić raspisuje Natječaj za najlipšu pismu na ikavici hrvatskih pjesnika koji žive ili su rođeni u Srbiji. Svaki pjesnik može sudjelovati s jednom pjesmom po vlastitom izboru pisanoj na hercegovačkoj, dalmatinskoj, ličkoj, bosanskoj, šokačkoj ili bunjevačkoj ikavici. Pjesmu dostaviti na e-mail adresu hkdvnazor@gmail.com ili na adresu Društva.
Uz pjesmu svaki autor koji prvi puta sudjeluje na Natječaju treba poslati svoj kratki životopis (datum i mjesto rođenja, stručna sprema, posao koji sada radi, gdje i kada su mu objavljeni radovi, te adresa stanovanja).
Autori tri najbolje pjesme bit će novčano nagrađeni: za 1. mjesto 60 eura, za 2. mjesto 50 eura te za 3. mjesto 40 eura.
Autori nagrađenih pjesama dobit će na dar i umjetničke slike nastale na likovnim kolonijama koje organizira ovo Društvo.
Rezultati natječaja bit će objavljeni i prvonagrađena pjesma pročitana na manifestaciji »Ikavica – govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata«.
Rok za slanje je 20. 10. 2020.
Adresa: Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor Stanišić; ul. M. Parađine 139; 25284 Stanišić; Republika Srbija.
Slanjem pjesme na natječaj autor je suglasan da se ista može objaviti u Zborniku.
U slučaju otkazivanja Ikavice prvonagrađene pjesme će biti pročitane i autori nagrađeni na Ikavici naredne godine.