Natjecanje u pucanju bičevima

Na manifestaciji Natjecanje u pucanju bičevima, koja iz godine u godinu okuplja sve više zainteresiranih sudionika i posjetitelja, natjecatelji moraju što više puta puknuti bičem u 60 sekundi kod odraslih natjecatelja ili 30 sekundi u kategoriji djece, a broje se samo »čisti pucnji«.

U kategoriji djece do 10 godina prvo mjesto je osvojio Mihajlo Trkulja, drugo Adam Crnković, a treće Matej Tonković. Prvo mjesto u uzrastu od 10 do 16 godina osvojio je Marko Romić, drugo Pavle Tumbas, a treće Petar Dulić

Sudjelovale su i dvije djevojke – Lena Crnković u uzrasnoj kategoriji od 10 do 16 godina i Aleksandra Barna u kategoriji iznad 16 godina.

Kada su u pitanju odrasli sudionici, mogli su se natjecati u dvije discipline: u simplom i revijalnom duplom pucanju bičem. U kategoriji odraslih u simplom pucanju prvo mjesto pripalo je Dragomiru Peiću Gavranu, Grgo Tikvicki je drugoplasirani, a treće mjesto zauzeo je Stipan Kujundžić. Najmlađa prijavljena sudionica bila je četverogodišnja Marija Gabrić.

Suci su bili najstariji sudionici ove manifestacije Matija Tikvicki, Šime Pećerić, Josip Piuković.

Natjecanje u pucanju bičevima održano je 29. srpnja na njivi pokraj crkve u Đurđinu, a organizator je UBH Dužijanca. Svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice i medalje za sudjelovanje, a oni najbolji su dobili i pehar (pokal).

Za sve okupljene bilo je pripremljeno ono što i dolikuje ovome natjecanju – »mašćom kruva«, a druženje je nakon natjecanja nastavljeno uz kuhani grah.