Novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika Hrvatska riječ, koji izlazi u petak, 20. rujna, među ostalim, piše o potpori hrvatske Vlade kapitalnim projektima ovdašnjih Hrvata, te donosi drugi dio teksta o neispunjenim očekivanjima implementacije Akcijskog plana za nacionalne manjine.
Među ostalim, možete pročitati i tekst o organiziranom prijevozu učenika-putnika koji se školuju na hrvatskom jeziku, kao i priču o nedavno podignutom spomeniku atletičaru Đuri Stantiću u Subotici.
Tu je i tekst o susretu gospodarstvenika iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koji je održan u mađarskom mjestu Gara, te prikaz novog, 14. svezka Leksikona podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca.
Također, možete saznati kako je bilo na desetim po redu Večerima i noćina Ilije Žarkovića Žabara u Golubincima, kao i na promociji knjige Nako sa salaša Ivana Tumbasa u Subotici.
U intervjuu za tjednik govori Ivan Vidiš, predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice.
Uobičajeno, tu je i rubrika Širom Vojvodine u kojoj možete saznati više i o drugim zbivanjima iz života ovdašnjih Hrvata.
Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook stranici tjednika.