Pokrajinska vlada – Energenti za socijalno ugrožene

Pokrajinska vlada izdvojila je 50 milijuna dinara za nabavu energenata za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriju AP Vojvodine.

Ovom mjerom potpore bit će obuhvaćeno 3.330 najugroženijih domaćinstava, koja će dobiti vaučere od 15.000 dinara, koje će moći iskoristiti za plaćanje računa ili za refundaciju troškova za kupovinu ogrjevnog drveta, uglja, peleta ili mazuta.

Pomoć će biti upućena općinama koje ne mogu samostalno osigurati sredstva za pomoć socijalno najugroženijim građanima, koji zbog visoke cijene energenata nisu u mogućnosti prevladati poteškoće u vezi s nabavom ogrjeva pred predstojeću zimu.

Općine kojima će biti upućena pomoć su: Bela Crkva, Kovin, Alibunar, Plandište, Novi Bečej, Sečanj, Žitište, Nova Crnja, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta, Ada, Čoka, Mali Iđoš, Apatin, Bač i Vrbas. Subvencije će biti realizirane prema kriterijima i prioritetima koje će definirati centri za socijalni rad u tim općinama.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve AP Vojvodine da lokalnim samoupravama u AP Vojvodini isporuči 35.000 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za socijalno ugroženo stanovništvo. Pomoć u ukupnoj vrijednosti od 85 miliona dinara bit će upućena u 32 općine u Vojvodini.

Na sjednici, održanoj u srijedu (26. listopada) donijeto je rješenje da se Domu za djecu ometenu u razvoju Kolevka u Subotici usmjeri 19,7 milijuna dinara za nabavu nedostajuće opreme – minibusa s invalidnom rampom, opreme za kuhinju i kreveta.