Prva generacija studenata upisanih po posebnoj upisnoj kvoti na sastanku u SDUZHIRH

Budući da su u tijeku upisi na fakultete u Republici Hrvatskoj te nastavno na postojanje posebne upisne kvote namijenjene pripadnicima hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva (https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/na-sveucilistu-u-zagrebu-odobrena-posebna-upisna-kvota-namijenjena-pripadnicima-hrvatske-nacionalne-manjine-i-hrvatskoga-iseljenistva-za-akademsku-godinu-2019-2020/4494) koja je nastala na temelju potpisnog Sporazuma između Sveučilišta u Zagrebu i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ove je godine Senat Sveučilišta odobrio više od 200 mjesta na fakultetima/sastavnicama zagrebačkog sveučilišta, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Programu, odnosno inicijativi ovog Ureda pridružilo se i Hrvatsko katoličko sveučilište koje je ponudilo mjesta na svojim studijima (https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/potpisan-sporazum-o-suradnji-s-hrvatskim-katolickim-sveucilistem/4490). Podsjećamo i kako su ove godine potpisani Sporazumi sa svim ostalim sveučilištima u Republici Hrvatskoj (https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/potpisani-sporazumi-o-suradnji-sa-svim-hrvatskim-sveucilistima/4513).
Prva generacija studenata upisanih po posebnoj upisnoj kvoti uspješno završava prvu godinu studija. Ured je u neprestanoj komunikaciji sa studentima pa je tom prigodom nekolicina studenata prisustvovala sastanku u Uredu, prilikom čega su iznijeli svoja iskustva tijekom procedure upisa te samog studiranja i općenito prilagodbe životu u Zagrebu.
Informacije o posebnoj upisnoj kvoti dostupne su na mrežnim stranicama Ureda na poveznici u nastavku https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/na-sveucilistu-u-zagrebu-odobrena-posebna-upisna-kvota-namijenjena-pripadnicima-hrvatske-nacionalne-manjine-i-hrvatskoga-iseljenistva-za-akademsku-godinu-2019-2020/4494.