Računala školi u Đurđinu

Za nekoliko dana Osnovna škola Vladimir Nazor u Đurđinu dobit će nova računala za kabinet informatike i računarstva zahvaljujući projektu prekogranične suradnje s Osnovnom školom Antun i Stjepan Radić iz Gunje. Sredstva koja su preko projekta dodijeljena Đurđinu iznose 10.500 eura, od kojih će kupiti 15 računala i tri tableta. Ravnateljica škole u kojoj se nastava odvija i na hrvatskome jeziku preko 20 godina Ljiljana Dulić kaže da su ova sredstva i više nego dobro došla jer im je postojeći informatički kabinet zastario.

»Uskoro nam treba stići 15 računala, tastatura i miševa te 3 tableta. Računala koja ćemo imati bit će suvremena, a dobra stvar je i što će imati kućište iza monitora te neće puno mjesta zauzimati u kabinetu. Informatička oprema koju smo do sada koristili za nastavu informatike i računarstva je već zastarjela, ali nismo imali sredstava da je zamijenimo«, kaže ravnateljica škole u Đurđinu i dodaje kako im je ovo prvi puta da sudjeluju u projektu prekogranične suradnje, da su veoma zadovoljni ostvarenom suradnjom sa školom u Gunji.

Protekloga vikenda u sklopu projekta nekoliko uposlenika škole boravilo je u Gunji na uvodnoj konferenciji, a po okončanju projekta uzvratit će gostoprimstvo u Đurđinu.