Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o posljedicama klimatskih promjena na teritoriju Srbije a bavi se i rezultatima popisa stanovništva vezano za bračni status i fertilitet.

Tjednik piše i o 67. sjednici Federalne unije europskih manjina (FUEN), na kojoj su sudjelovali i predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije a u ovom broju fokus je na projektima koji se tiču ulaganja u odgojno-obrazovne ustanove u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku.

Tjednik započinje serijal tekstova o odnosima Srbije i Europske unije, kao i pitanjima vezanim za proces pristupanja.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je Emilijanu Majheru iz Sota koji je odlučio živjeti na selu i baviti se poljoprivredom dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« tjednik piše o tradicionalno uređenoj šokačkoj kući u Beregu čija je vlasnica Marija Dimić.

Među ostalim, možete saznati i kako je bilo na Smotri dječjih pjevača i zborova u Suboticilikovnoj koloniji »Tekije« u Petrovaradinu, manifestaciji »Alasi i bećari« u Monoštoru…

U intervjuu za tjednik govori Brankica Janković, povjerenica za zaštitu ravnopravnosti.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).