Subotičani na festivalu »Licidersko srce«

Ivan i Jakov Vukov te Pavle Jaramazović, svi iz Subotice, bili su sudionici XIII. Festivala dječje tamburaške pjesme Licidersko srce koji je održan 31. listopada u Muzičkoj školi Isidor Bajić u Novom Sadu. Iako festival ulazi u »lude godine«, sasvim je u redu i na njemu se samo možeš ludo provesti. Bar tako pričaju njegovi mali izvođači kojih je ove godine bilo 16 i koji su nastupili uz pratnju velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine i zbora Vocal kids iz Pančeva.

Festival Licidersko srce ima za cilj promoviranje tamburaške glazbe i tradicije ovih prostora među djecom. U početku su nastupala djeca samo iz Novog Sada, a sada ih ima iz svih dijelova Vojvodine. Oni pjevaju ili nove pjesme, namjenski pisane za festival ili neku od poznatih tamburaških pjesama za djecu koje su komponirane u duhu tamburaške, varoške pjesme. Naravno, njihov nastup budno prati stručni žiri koji na kraju festivala dodjeljuje nagrade.

Jakov Vukov otpjevao pjesmu Da je život pisma lagana, a Ivan Vukov pjesmu U mome selu skroz na kraju. Pavle Jaramazović nastupio je s novom pjesmom Djetinjstvo se vratiti neće.