Vladimir Andrić i Slavčo Malenov dobitnici Nagrade za životno delo „Mali Princ”

Međunarodni festival kazališta za djecu, čije će se 27. izdanje održati od 20. do 24. rujna 2020. u organizaciji Pučkog otvorenog sveučilišta, dodijelit će nagradu “Mali princ” za životno djelo književniku, dramaturgu i redatelju Vladimiru Andriću i bugarskom redatelju Slavchu Malenovu. izuzetan doprinos razvoju kulture i izvedbenih umjetnosti za djecu. Ove godine prvi put se dodjeljuje posthumna nagrada za život posvećena stvaralaštvu za djecu, glumcu i redatelju Zoranu Lozančiću.
Međunarodni festival dječjeg kazališta u Subotici jedan je od najvažnijih festivala u regiji koji već više od četvrt stoljeća okuplja stvaraoce koji su svoj rad posvetili najmlađima. Fokusirajući se na lutkarstvo, ali i prostor za druge umjetničke oblike, Festival kontinuirano doprinosi promociji i razvoju kazališta u Srbiji.
U sklopu glavnog programa 27. Međunarodnog festivala kazališta za djecu, koji se ove godine održava od 20. do 24. rujna, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Subotica, održat će se 11 predstava za djecu iz cijelog svijeta, po izboru selektora festivala, profesora dr. Zorana Đerića . Festival će se održati u hibridnom formatu, kao kombinacija živih izvedbi i onih koje će biti prikazane kao biskupska projekcija. Publika festivala moći će vidjeti razne i maštovite nastupe ansambala iz Kine, Rusije, Izraela, Njemačke, Austrije, Slovenije i Srbije.
Prošle godine nagrade “Mali princ” dobili su glumica Branka Veselinović i književnik Ranko Risojević. Među dobitnicima nagrade, koju Festival dodjeljuje od 2000. godine, bili su, između ostalih, Zoran Hristić (2016.), Minja Subota (2015.), Timothy John Byford (2014.), Branko Milićević Kockica (2007.), Ljubivoje Ršumović (2006.) i mnogi drugi eminentni stvaratelji za djecu.

Foto: Agencija KomunikArt