XVIII. dani hrvatske knjige i riječi

XVIII. dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova počeli su u danas Književnim salonom, i traju do nedjelje, 26. listopada, u Subotici. Kako organizatori najavljuju, manifestacija nudi široku lepezu programa koji ima za cilj približiti knjigu i materinski hrvatski jezik svim dobnim skupinama. Jučer je tako održan popularni program za djecu Narodna književnost u školi, te radionica za srednjoškolce Razlikovni rječnik srpskoga i hrvatskoga jezika.
U petak, 25. listopada, u čitaonici Gradske knjižnice s početkom u 9 sati održava se Međunarodni znanstveno-stručni skup posvećen velikanima književnosti u panonskom prostoru, a navečer u 19 sati, u Velikoj vijećnici Gradske kuće na programu je Multimedijalna večer. Na Multimedijalnoj večeri će biti dodijeljene književne nagrade (za životno djelo na području književnosti, najbolju knjigu godine, trijenalna nagrada za znanstvenu publicistiku), a u pratećem programu nastupit će Akademski zbor Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.
26. listopada u Gradskoj knjižnici s početkom u 9 sati održava se nastavak spomenutog stručno-znanstvenog skupa, a u 11 sati počinje okrugli stol Književnosti u prijevodu – kao mostovi suradnje koji se realizira u suradnji manjinskih zavoda za kulturu.
25. i 26. Listopada se u OŠ Matko Vuković održava stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike na hrvatskom jeziku u Vojvodini – Škola kao učeća zajednica. Glavni organizator ovoga skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje RH.
Organizator Dana hrvatske knjige i riječi je Hrvatska čitaonica Subotica, a suorganizatori su Gradska knjižnica Subotica, ZKVH i HNV.