Završena akcija prikupljanja pomoći Cro-Fonda

»Prošloga petka završena je jednomjesečna akcija, koju je pokrenula Fondacija Cro-Fond za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Akcija je započela 30. prosincaa prošle godine. Drugoga dana nakon tog strašnog događaja donijeli smo odluku da se preko fondacije prikupljaju financijska sredstva jer smo procijenili da za neku drugu pomoć nemamo mogućnosti ni kapaciteta. Prikupljeno je 1.594.634,00 dinara i uplaćeno je na račun Caritasa Srbije, koji će biti prebačen Caritasu Hrvatske i zatim onima kojima je pomoć potrebna. Zadovoljni smo odazivom i udruga i pojedinaca«, rekao je upravitelj fondacije Lazar Cvijin za HR.
U akciji je sudjelovalo više od 1000 pojedinaca i 40 organizacija, kao i sve profesionalne institucije hrvatske zajednice. Inicijativu su podržale gotovo sve lokalne hrvatske zajednice – od Banata (Zrenjanin, Starčevo i Opovo), preko Srijema (Petrovaradin, Surčin, Zemun, Golubinci, Srijemska Mitrovica) do Hrvata iz Bačke (Subotica, Sombor, Tavankut, Đurđin, Monoštor, Vajska).
»Odaziv onih koji su podržali akciju bio je i više nego dobar, a prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja.Uspješnosti akcije pridonosi i činjenica kako je riječ o prvoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za potrebite organiziranoj unutar institucija hrvatske zajednice. Pokazali smo snagu zajedništva, a posebno nas raduje što se ona nastavlja i u suradnji s Caritasom Srbije s kojim ćemo prikupljena sredstva isporučiti stradalima«, izjavila je predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić.